ACTIVITATS / MATERIALS

2022

Ruta: “La memòria feminista a València”, divendres 13 de maig de 2022

Programàrem esta ruta com a part de la celebració del nostre aniversari en 2022. El primer dia es va fer esta ruta i el segon va estar dedicat a la presentació pública del nostre arxiu, a un debat entre col·lectius i, per què no, també a gaudir de la festa.

En esta ruta passegem pels carrers de València tractant de situar el nostre passat en femení i feminista, de posar noms i cares a les lluites, de visibilitzar les lluites obreres… En fi, tractem de continuar insistint sobre el mateix: els feminismes històrics valencians existeixen i cal recuperar la seua memòria. Les lluites actuals tenen les seues precursores a molts pocs metres de distància, encara que moltes voltes no coneguem més les lluites feministes de països anglòfons.

2021

El racó de les jaqueteres de Benimaclet (col·laboració amb l’Ass. Feminista de Beni)

En el context del 8M de 2021, l’Assemblea Feminista de Benimaclet va organitzar un homenatge a les dones jaqueteres de Benimaclet, una mena de racó de la memòria on ser conscients de la importància del treball de les dones en la subsistència dels barris i les famílies.

La iniciativa i la realització va ser de les companyes de l’Ass. Fem. de Benimaclet, nosaltres només vam gravar i vam preparar esta publicació a la que es pot accedir també des d’un codi QR instal·lat en el jardí Lluerna. 

Cicle de debats feministes 2020/21

Cicle de debats feminites oberts pensats per a formar-nos col·lectivament en temes d’actualitat en la lluita feminista. Col·laboren: EntreBarris, Assemblea Feminista, Mujeres con Voz, 12-0 nada que celebrar o Azadî Jin-València, i projectes editorials com Traficantes de Sueños, Tigre de Paper i la Repartidora.

Sessions: S1. Memòria i Feminismes; S2. Com fer front al capitalisme?; S3. Aliança antirracista i feminista; S4. Urbanisme feminsita; S5. Moviment de resistència de les dones kurdes; i S6. Nous reptes: nous masclismes, cultura terapèutica, especisme i sistema monògam.

2018

Llibre: Arrels, llaurant la memòria amb perspectiva feminista 

Arrels és un recull de diverses veus de dones mitjançant entrevistes i experiències amb diferents perspectives que pretén denunciar la historiografia oficial i els discursos hegemònics que han generat una imatge negativa de les dones i han contribuït a la seua invisibilització. 

Podeu contactar per adquirir-lo o comprar-lo en algun esdeveniment en què participem. També pots comprar-lo directament a l’editorial o descarregar-lo gratuïtament des de la seua pàgina web.

Traduir »