Ruta: “La memòria feminista a València”, 13/05/2022

Ruta: “La memòria feminista a València”, 13/05/2022

Sobre la ruta

Programàrem esta ruta com a part de la celebració del nostre aniversari en 2022. El primer dia es va fer esta ruta i el segon va estar dedicat a la presentació pública del nostre arxiu, a un debat entre col·lectius i, per què no, també a gaudir de la festa.

En esta ruta passegem pels carrers de València tractant de situar el nostre passat en femení i feminista, de posar noms i cares a les lluites, de visibilitzar les lluites obreres… En fi, tractem de continuar insistint sobre el mateix: els feminismes històrics valencians existeixen i cal recuperar la seua memòria. Les lluites actuals tenen les seues precursores a molts pocs metres de distància, encara que moltes voltes no coneguem més les lluites feministes de països anglòfons.

 

Ruta completa: La memòria feminista a València (divendres 13 de maig de 2022) 
Mapa de la ruta

Vídeo complet de la ruta

Parades / capítols del vídeo

00:00 1. Torres de Quart: Vaga de filadores, Elena Just i Humanidad Libre.
09:09 2. Carrer Alejandra Soler: Tota una vida de lluita.
14:03 3. Refugi de Serrans: Guerra, bombardejos i repressió franquista.
26:01 4. Carrer Comte de Trénor: Feminisme a la transició amb el Grup Terra.
30:27 5. Plaça de la Verge: Bar de Pas i la visibilitat lèsbica.
37:38 6. Museu de la Ciutat / Pl. de l’Arquebisbat: Federica Montseny i el Ministeri de Sanitat i Assitència Social. 44:14 7. Carrer Almirall: La Piccola i el Gabinete Jurídico Feminista.
49:26 8. Carrer de la Pau: Dones a la Guerra Civil.
57:11 9. Plaça del Mercat: Margalida Borràs.

Materials

Per a esta ruta hem preparat un dossier que inclou imatges. Les teniu inserides al vídeo, però per si les voleu vore amb més tranquil·litat, les teniu ací. Per favor, si deixa de funcionar aviseu-nos escrivint a aradamemoria@gmail.com:

Dossier de ruta

Traduir »