Casa de la Dona

Entrevista

Col·lectiu: Casa de la Dona
Data de creació: 1985
Lloc: València
Temàtiques: feminisme, anticapitalisme, memòria
Xarxes socials:
Facebook: @CasadelaDonaValencia
E-mailcasadeladonapv@gmail.com
Data d’actualització: 13/03/2022

L’associació de dones feministes Casa de la Dona ha tractat de mantindre la seua independència al llarg de les diverses conjuntures polítiques i socials, des de fa més de 30 anys. Amb la voluntat de mantenir-se deslligades de les organitzacions polítiques, sindicals, religioses, culturals, etc. han tractat d’autonfinançar-se.   

Seguint les línies del debat – acció, procuren visibilitzar i també denunciar, les situacions i fets que oprimeixen i violenten les dones, tant en l’esfera pública com en la privada. Proposen modificar estes realitats i suprimir les maneres de vida basades en les relacions de poder patriarcal. A més a més, tenen la voluntat de recuperar l’herència de les dones que ens han precedit i interpretar des de la mirada actual, les empremtes que ens han anat deixant al llarg de la història. També fan una anàlisi per entendre i debatre les diverses aportacions del feminisme històric i l’actual.

Participen en nombroses plataformes conjuntes i en grups de solidaritat, mitjançant manifestacions públiques, de manera que responen a les línies de reflexió i treball que segueixen com a associació. A més d’això, gestionen i organitzen les seues pròpies activitats, així com els seus recursos a través d’un grup de sòcies. Les membres d’este grup, solen presentar-se voluntàries en alguna de les assemblees i qualsevol pot participar-hi. Per tant, el col·lectiu funciona de manera assembleària. D’esta manera, consideren que la Casa de la Dona és un lloc de reunió exclusivament de i per a dones, ja que pensen que encara és necessari significar políticament els espais.